Sarpkaya, Seçkin & Solmaz, Erhan (2023). Behlül Dânâ Fıkraları: Azerbaycan ve İran Türklerinin Fıkralarında Bir “Deli Görünüşlü Dâhi” Tipolojisi. Divan Kitap, 148 s., ISBN 978-605-72529-4-4 - Yasin Uysal (Akademik Dil ve Edebiyat Dergisi, 2026)
Yapılan kitap inceleme çalışması içerisinde Seçkin Sarpkaya ve Erhan Solmaz tarafından 2023 yılında yayımlanan Behlül Dânâ Fıkraları: Azerbaycan ve İran Türklerinin Fıkralarında Bir “Deli Görünüşlü Dâhi” Tipolojisi adlı kitap incelenmiştir.