19. Yüzyılda Keçeci-zâde İzzet Mollâ’nın Muakkibi Olan Bir Şair: Hanyalı Şefîk Efendi ve Ona Tanıklık Eden Gazelleri - Esra Kılıç (Akademik Dil ve Edebiyat Dergisi, 2026)
Nazirecilik geleneği Divan şiirinde önemli bir yere sahiptir. Bazı nazireler üstad şairlerin izinden gitmek amacıyla yazılmıştır. Bu tür nazirelerde iddiasız ve saygılı bir üslup göze çarpar. Bu makalede  Divan şiirinin son yüzyılında yaşamış bir şair olan Mehmet Şefik Efendi’nin divançesinden hareketle üstad kabul ettiği Keçeci-zâde ʿİzzet Molla’dan tanzir ettiği şiirler şekil ve muhteva yönünden incelenecektir.